Tofugryta | Swahn90

Swahn90

Annons

Tofugryta

Igår gjorde jag en sån himla god gryta 🙂 En currygryta på kokosmjölk med tofu och babyspenat i bland annat. Väldigt smakrik och väldigt god, självklart helt vegetarisk också. Det går även att göra den vegansk genom att strunta i grädden eller ha i soyagrädde eller mer kokosmjölk istället. Har ätit denna grytan nu ikväll också 😀 Åt den med bulgur och sallad. Recept kommer här nedanför 🙂

Det som behövs är:
1 paket tofu (Jag använde kung markattas smaksatta)
1 burk kokosmjölk (400ml)
2 dl grädde
1 tsk röd currypasta
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1/2 chilifrukt
Ca 100 gr fryst babyspenat
ca 8 cocktailtomater
Limesaft
1 msk honung
1 msk japansk soya
2 lagerblad
1 grönsaksbuljongtärning
Salt & peppar, koriander, spiskummin, curry, paprikakrydda och gurkmeja

Finhacka schalottenlöken och chilin (ta bort kärnorna också!). Bryn det i lite olja. Pressa i vitlöken och häll i currypastan. Tillsätt sen kokosmjölken och grädden. Skär tofun i mindre bitar och ha i den. Krydda, i med lime, honung, soya, buljongen och babyspenaten och låt det koka upp. Låt det sen stå och puttra i ca minst 10 minuter. Dela cocktailtomaterna och ha i dom, låt det puttra i ca 5 minuter till. Färdigt 😀
056

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats